Glædelig jul til alle DSMM's medlemmer

Tak for dette års samvær omkring det muskuloskeletale og velkommen til nye medlemmer.
I har været nogle super engagerede kursister, så det har været en fornøjelse for bestyrelse og lærere at arrangere både årsmødet om børn og dette års øvrige kurser. Jeres gode tilbagemeldinger motiverer lærerne til den fortsatte udvikling af kurserne. Også fra de forskellige øvegrupper rundt om i landet får vi tilbagemeldinger om høj aktivitet.

Jeg er lige kommet hjem fra Academys årlige konference i Italien. Det har været spændende at høre om den aktuelle forskning inden for muskuloskeletal medicin. Referatet af mødet er på hjemmesiden, og kan også nås hèr på link'et.

Det kommende års kurser lægger ud med Øvelseskurset på La Santa. Det bliver et stort kursus med aktuelt 22 tilmeldte. Pewter Silbye, Lars Faldborg, Lisbeth Wemmelund og rheumatolog Andreas Hartkopp underviser, og Charlotte Voglhofer er assistent. La Santa byder på nyrenoverede lejligheder og et udvidet tilbud af idrætsfaciliteter. Denne uge (uge 49) er absolut sidste frist for tilmelding.

Masterkurset i 2017 bliver den 1. - 3. april. Flere nye kursister har deltaget i henholdsvis MET og Manipulation og MET B inden for det sidste år, så I er klar til at "lege med" på Masterkurset. Her jonglerer Torben Halberg og Annette Mielby med grebene og lader det ene behandlingsgreb glide over i det andet. Det er her, vi for alvor lærer at bruge lige dét behandlingsgreb, der fungerer bedst i de rette situationer. Mange af os Diplomlæger deltager år efter år, og vi bliver ved med at få udvidet vores repertoire.

Årsmødet bliver den 7. - 8. april. Her har vi thorax og costae som hovedemne. Emnet bliver belyst med tværfaglige indlæg, og næste dag bliver der workshops med smagsprøver på behandlingsteknikker inden for det muskuloskeletale. Alle kan deltage.

Det er lykkedes os at få østrigske Michaela Habring til Kolding den 1. - 3. december, hvor hun vil undervise i "capsular mobilization technique" på ekstremiteter. Det er en effektiv behandlingsteknik til udspænding af ledkapsler, bl.a. yderst velegnet til vores arthrotiske patienter. Undervisningen foregår på engelsk og er på Master-niveau.

Næste generalforsamling i FIMM bliver i Utrecht i Holland den 14. - 17. september. I tilslutning hertil kommer der kurser med de mest anerkendte internationale undervisere. Alle diplomlæger kan tilmelde sig. Følg med på hjemmesiden, hvor kurserne bliver annonceret, når vi hører nærmere. Se også www.fimm-online.com

Der bliver således gode muligheder for at erhverve sid de sidste kursustimer for kommende Diplomlæger, og rig lejlighed til at vedligeholde sin Diplomlægestatus.

Bestyrelsen har valgt at indstille Torben Halberg til SEB's Uddannelsespris 2018. Torben har lagt sit livsværk i selskabet og er fortsqt en dyb inspirator med sin enorme viden og kunnen.

Bestyrelse og lærere glæder os til et gensyn med mange af jer i 2017.

God jul og godt nytår
På bestyrelsens og lærernes vegne
Helle Borgstrøm
Formand for DSMM