Fakta om udannelsen
1 dag – 8 lektioner
Undervisere: Karen Goss, Berit Schiøttz-Christensen
Smerter fra bevægeapparatet er hyppige problemstillinger i almen praksis. Årsagerne kan være mange, og vi vil komme omkring de hyppigste årsager og fund.
Vi vil undersøge patienten, således som han/hun præsenterer sig i klinikken. Hvad er fokuspunkter i anamnesen, og hvad skal der være med i den objektive undersøgelse.
Kroniske smerter kan involvere meget mere end selve smerteoplevelsen; hvordan hjælper vi disse patienter bedst?
En grundig undersøgelse og gennemgang af deres aktuelle situation samt smertehistorik kan være lindrende i sig selv.
Hvilke parakliniske undersøgelser kan komme på tale - skal vi supplere med billeddiagnostik og hvornår?
Når vi er igennem den diagnostiske proces, vil vi diskutere, hvilke patienter vi selv kan varetage behandlingen for, og hvilke der skal sendes videre.
Kurset vil med udgangpunkt i patientcases veksle mellem katedral præsentation og nogen grad af hands-on-undervisning i udredningnings-teknikker tilpasset hverdagen i praksis.
Behandlingsplanen vil tage udgangspunkt i både medikamentel og non-medikamentel behandling.
Der vil være en grundig gennemgang af smertefysiologien og med baggrund i det en snak om virkning og bivirkning af de forskellige behandlingsplaner.
Der vil også være en gennemgang af fornuftig udtrapning og snak om andre muligheder for smertebehandling end farmakologisk, der evt. kan supplere den farmakologiske behandling.
Deltager man i flere af kurserne Ledsmerter (8/4-26), Rygsmerter (9/4-26) og Kroniske smerter (10/4-26), er det muligt selv at bestille overnatning(er) - til rabatpris - på Munkebjerg (ikke inkluderet i kursusprisen).
Kurset søges godkendt til 1 dags efteruddannelseshonorar (systematisk) eller 1 dags efteruddannelseshonorar (selvvalgt).
Om kurset
-
10.04.2026 9:00
-
10.04.2026 16:00
-
30 pladser
-
2 deltagere
-
08.02.2026 23:55
-
-