Hvad er muskuloskeletal medicin

Muskuloskeletal Medicin er diagnosticering og behandling af nedsat bevægelighed, smerter og gener, der opstår fra bevægeapparatet. Dette omfatter skader og sygdomme, der påvirker muskler, bindevæv, sener og led. Muskuloskeletal Medicin består af en række grundlæggende teknikker der kan bruges på tværs af bevægeapparatet. I en behandlingssekvens vil man ofte skifte mellem disse behandlingsstrategier for at opnå den bedste og mest skånsomme behandling af den enkelte patient.

Manuel medicin har især stor værdi i praksis ifm. udredning af symdromer. Hyppigt kan en patients fysisk klager som hjertebanken eller tinitus, skyldes en muskuloskeletal dysfunktion og afhjælpes med manuelle teknikker iløbet af konsultationen. Med et indgående kendskab til manuel medicin og bevægeapparatet bliver den praktiserende læge bedre til at identificere og diagnosticere muskuloskeletale problemer. 

Manuel medicin arbejder med forskellige teknikker som Muskel Energi Teknik (MET), Counterstrain (CST), Myofacial Release (MFR), Ledmobilisering integreret med Akupunktur & Injektion samt Træning og øvelser som en del af behandlingen. Læs mere om teknikkerne HER.

DSMM arbejder for at tilføre muskuloskeletal behandlinger i de daglige praksis konsultationer. Vi uddanner den praktiserende læge i specifikke, konkrete og evidensbaserede kompetencer i diagnostikken såvel som i den direkte behandling. Målet er at stille den præcise diagnose hurtigere,  mindske utryghed i komplicerede patientforløb og for en bedre patient feedback. Læs mere om kurserne HER.

Cases: Muskuloskeletal medicin i praksis

68 årige kvinde klager over kroniske rygsmerter i lænden med udstråling i benene.
Patienten klager over vedvarende nakkesmerter og spændinger efter langvarigt...
Ældre mand klager over smerter og stivhed i højre knæ efter en tidligere knæskade.
25 årige mand klager over smerter og nedsat bevægelighed i skulder efter sportsskade.

DSMM arbejder for at formidle synergien mellem den praktiserende læges viden og manuel medicins årsags fokuserede diagnose- og behandlings strategier. Find dit kommende kursus HER.