Smerter i arme/ben & Idrætsmedicin 2025

Fakta om udannelsen

5 dage - 40 lektioner
Undervisere: Lars Faldborg, Finn Johannsen, Charlotte Voglhofer, ass. Hans Henrik Lai

Smerter i skulder, albue, hånd og hofte, knæ, fod er hyppig forekommende i almen praksis, og kan være en stor udfordring for den praktiserende læge. På dette kursus vil du lære at stille diagnosen på ca 95% af skaderne ved validerede tests og derefter lave en behandlingsstrategi målrettet den enkelte patients behov. Vi gennemgår den objektive undersøgelse og diskuterer, hvilke parakliniske prøver inkl. billeddiagnostik, vi skal anvende.

Der er mange årsager til smerter i arme og ben. Du vil lære at skelne mellem akutte skader, overbelastningsskader, degenerative skader (artrose) og inflammatoriske reumatiske sygdomme. Hvornår kan vi klare problemerne selv, og hvornår skal vi henvise?

Opdateret viden vil blive fremlagt vedr. artrose og artrit.

Vi vil se på idrætsrelaterede led- og overbelastningsskader og diskutere, hvilken træning disse patienter – og patienter med øvrige ledproblemer – kan have gavn af både som behandling og primær og sekundær profylakse.

1. års abonnement på den elektroniske lærebog er inkluderet i kursusprisen. Derefter koster abonnement 199 kr/år.

Opholdet er uden pension. Indkvartering: 2 i hver lejlighed; evt. 3 i større lejligheder. Room mates kan ønskes ved tilmeldingen - hvis begge parter skriver det.
At bo alene i suite-1 koster kr. 6.800 ekstra - dog ikke altid muligt. 2 kursister i 2-soveværelses suite-2 koster 3.500 kr/kursist - dog ikke altid muligt.


Kurset søges godkendt til refusion fra euf.

Pris, incl. rejse: kr. 31.900 / kr. 32.900 for ikke-medlemmer
Om kurset