Bliv glad for din rygpatient

Fakta om udannelsen

4 dage - 33 lektioner
Undervisere: Morten Rask, Frederikke Uldall Urne, Catrine Neble

Syntes du også, at det er svært og til tider uoverskueligt, når patienten henvender sig med smerter i nakke, ryg, lænd, skulder, hofte og knæ. Hvor skal man starte? Hvor skal man ende, og hvordan danner man sig en struktur i sin undersøgelsesteknik, så hverdagen bliver lettere.

Kurset er et grundkursus i faget muskuloskeletal medicin. Du lærer at undersøge, diagnosticere og behandle den dårlige ryg. Du vil lære undersøgelsesteknik, så du kan diagnosticere de hyppigste og mest almindelige lidelser i de store led.

Via teoretiske oplæg og indøvelse af undersøgelsesteknik på hinanden tilegner du dig praktiske færdigheder i diagnostik, bløddelsbehandling og ledartikulering. Dette er undersøgelses- og behandlingsgreb, som du umiddelbart kan anvende i konsultationen efter kursus.  
Vi vil komme ind på træning som behandling, da det sammen med Manuel Behandling er det med bedst evidens for at afhjælpe akutte og kroniske problemstillinger i ryg og nakke. 

Det drejer sig om bevægeapparatets sygdomme og dysfunktioner i bred forstand og dermed om et meget stort problemområde i almen praksis, hvor op mod en tredjedel af henvendelsesårsagerne vedrører bevægeapparatet. Efter at have gennemført dette Grundkursus i muskuloskeletal medicin har du mulighed for at deltage i overbygningskurserne.

1. års abonnement på den elektroniske lægebog er inkluderet i kursusprisen. Derefter koster abonnement 199 kr/år. Bogen bliver løbende udbygget.

Kurset er godkendt til i alt 2 dages efteruddannelseshonorar og i alt 4 dages kursusafgift. Heraf er 1 dag godkendt som systematisk efteruddannelse. Der kan herudover søges transportudgifter for max. kr. 1.500.
Aktivitetsnr.: 2024-0440

Pris kr. 19.500 / kr. 20.500 for ikke-medlemmer
Om kurset