Alle diplomlæger får nu en ekstraordinær mulighed for at deltage i et kursus i muskuloskeletal behandling af børn med bl.a. Atlas Therapi. Undervisningen foregår i Hannover, Tyskland og foregår på engelsk. Begge undervisere er førende i Tyskland inden for behandling af børn.

Den første del af undervisningen er fra d. 18. til 23. november 2019, den anden del fra 2. til 7. marts 2020. Se vedhæftede filer for flere detaljer. Her finder du registrering, kursusindhold mm.  Del 1.   Del 2.

Torben Halberg ophører som underviser

 

Efter 33 års lærertjeneste i DSMM har alderen indhentet Torben Halberg. Med både syns- og hørelsesproblemer er undervisningen begyndt at koste ham for mange kræfter. Kræfter han hellere vil bruge sammen med familien.

En æra i DSMM er forbi.

Vi kan kikke tilbage på 3 årtier, hvor Torben i den grad har præget selskabets udvikling. Han har bl.a. været yderst aktiv med at introducere MET og CST til Selskabet. Torben kan også tage æren for Sjalsgrebet i den form, som vi kender det i dag. Det er en diagnostisk- og behandlings-teknik som er yderst anvendelig i en travl lægepraksis, og som der er begyndende interesse for blandt vore udenlandske kolleger. Torben er desuden medforfatter af Lærebog i manuelle teknikker. Gennem årene har Torben skrevet en del oversigtsnoter, som er essensen fra hans undervisning. De er tilgængelige for medlemmer under log in på DSMM.org, under Masterkursus diverse, og vi har fået lov til at bruge materialet med kildehenvisning.

På utallige Masterkurser har Torben på magisk vis bragt os op i helikopterperspektiv og givet os et sammenhængende billede af den muskuloskeletale medicin, så det hele stod lysende klart. Det er vi mange, som er Torben dybt taknemmelige for.

Masterkurserne fortsætter med den nuværende kursusrække med Michael Kuchera fra USA. Uddannelsesudvalget overvejer et ”præ-masterkursus” i toppen af overbygningskurserne, hvor der bliver mulighed for at uddybe de eksisterende teknikker og supplere med differential- og billeddiagnostik mm.

20/8 19

Helle Borgstrøm

Formand DSMM

Der er kommet en ny funktion på hjemmesiden, hvor medlemmer kan se en oversigt over deres egen kursusdeltagelse de seneste 12-13 år.

Siden nås ved at man logger sig ind, finder "Medlemsdel" yderst til højre på den blå bjælke - og derefter klikker på "Dine kurser".

Hvis du har deltaget i DSMM-kurser, hvor du ikke er medtaget på listen, må du meget gerne sende oplysning til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., ledsaget af kopi af kursusbeviset. Så vil vi supplere oversigten, så den bliver så fuldstændig som mulig.

Derudover er der i kolonne i højre side kommet en ny oversigt over Kommende kurser. Dér kan man klikke sig ind på beskrivelse af kurset, se hvor kurset hører til i kursusoversigten ("Kursusdiamanten") - og der er såmænd også en knap nederst, hvor man kan tilmelde sig kurset.

 Øvegruppe?


Bestyrelsen efterlyser navne/lokalitet på ØVEGRUPPER, dvs. læger der i Decentral Gruppebaseret Efteruddannelsesregi eller i "privat" regi træner muskuloskeletal undersøgelses- og behandlingsteknikker.

Vi har indtil videre oplysninger om følgende grupper:

Basister 2013, Michael Hejmadi-Pedersen. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Århusgruppen: Karen Goss. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Muskellogen: Anette Dideriksen. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Columnagruppe Ølstykke: Hanne Lerke, Kirkegade 10, 3300 Frederiksværk. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.     

Nordjyske Manuel gruppe: Frits O. Christensen, Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

MET-Fyn: Jette Garde Christensen. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

DSMM Øvegruppe København: Nanna Hartmann. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Skanderborggruppen: Lene Dahl Bisgaard. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Sjælland-gruppen: ???

Men der må være flere.

Bestyrelsen er interesseret i at kende de forskellige gruppeformationer, f.eks. til at inspirere flere til at finde en eksisterende gruppe eller danne nye lokale grupper.
Derudover erstatter træningen i øvegrupperne den "bedside undervisning", som kræves i FIMM's internationale guidelines for at kunne erhverve og oppebære diplomstatus.
DSMM har brug for overblik over omfanget af øvegrupper for i FIMM at kunne dokumentere uddannelsen i Danmark.

Vi har derfor brug for at få navn på gruppen, kontaktperson samt mail-adresse på kontaktpersonen.
ER DU MED I EN ØVEGRUPPE, DER IKKE ER NÆVNT OVENFOR?
KENDER DU GRUPPEN MED ??? OVENFOR?

KONTAKT DSMM's SEKRETÆR.  Kan gøres HER. 

Vi oplever desværre netop nu problemer med at tilmelde sig og betale for kurser.

Vores leverandør forventer at systemerne fungerer igen imorgen fredag d. 23. august 2019.

Alle skal tilmelde sig kurser på hjemmesiden. Udover kursister skal undervisere, assistenter og deltagende bestyrelsesmedlemmer og lærere også tilmelde sig.

Ved tilmelding skal du derfor angive en kuponkode, som giver dig rabat modsvarende din funktion på kurset.

 

 Kursus   Dato  Undervisere og assistenter   Deltagende bestyrelsesmedlemmer og lærere 
 MET B   6-9 mar 2020 0116-LA 0116-LB
 CST-MFR B   20-22 mar 2020  0117-LA 0117-LB
 MASTER   24-26 apr 2020  0120-LA 0120-LB
 SE - Systematisk Efteruddannelse   4-6 maj 2020 0119-LA 0119-LB
 Columna kursus  17-20 sep 2020  0121-LA 0121-LB
 SE - Systematisk Efteruddannelse   19-21 okt 2020 0125-LA 0125-LB
 CST-MFR A  30 okt - 1 nov 2020  0123-LA 0123-LB
 Idræts- og overbelastningsskader  6-13 nov 2020 0122-LA 0122-LB
 MET A  20-23 nov 2020 0124-LA 0124-LB

 

 

Ordinære medlemmer: 800 kr
Yngre læger: 400 kr
Pensionister < 70 år: 400 kr
70 år og der over: 0 kr.
Æresmedlemmer: 0 kr.

Ved DSMM's 50 års jubilæumsfest blev Peter Silbye udnævnt til Æresmedlem af DSMM for sit store arbejde i foreningen, især på uddannelsesområdet.

IMG 3507

Bjarke Brandt Hansen fik i forbindelse med 50 års jubilæumsfesten overrakt DSMM's Columnapris 2019.

IMG 3499