Idræts- og overbelastningsskader

Idræts- og overbelastningsskader (Tidl. kaldet Muskulær diagnostik og øvelsesbehandling) (5 dages kursus - 40 lektioner), LaSanta, Lanzarote

5 dage - 40 lektioner
Undervisere: Finn Johannsen, Peter Silbye, Charlotte Voglhofer. Assistent Karen Goss

Dette kursus bygger på et neurofysiologisk øvelseskoncept og omfatter diagnostik og behandlingsteknikker, der kan anvendes både i almen praksis og indenfor det idrætsmedicinske område. Den smerteplagede eller skadede patient kan vurderes og behandles alene på baggrund af dette koncept – byggende på Jandas principper om stram postural og svag fasisk muskulatur. Desuden indlæres en vurdering af hele den overordnede motoriske kontrol af de enkelte muskler og muskulære dysfunktioner. Øvelsesbehandling er desuden grundlaget for al efterbehandling af muskuloskeletale lidelser og kan tjene som recidivprofylakse. Der er i 2017 udarbejdet et nyt kursusmateriale med nye billeder og beskrivelse af hjemmeøvelserne. Kursisterne får også øvelserne udleveret på en USB nøgle lige til at udprinte til patienterne. 

På kurset undervises der også i risici og skadesmekanismer i forbindelse med vore patienters motions- og sportsudøvelse. La Santa er valgt som kursussted, fordi stedets faciliteter muliggør, at kursisterne i løbet af kurset får praktisk kendskab til biomekaniske forhold, bevægemønstre og ikke mindst skader under udøvelse af forskellige typer sport.
Gennemført MET A  er en forudsætning for deltagelse i Idræts- og overbelastningsskader kurset.
Opholdet er med halvpension. Indkvartering: 2 i hver lejlighed; evt. 3 eller 4 i større lejligheder. Room mates kan ønskes ved tilmeldingen - hvis begge parter skriver det. At bo alene i lejlighed koster kr. 5.500 ekstra - dog ikke altid muligt.

Aktivitetsnummer: 2020-0478

Kurset er godkendt til 4 dages tabt arbejdsfortjeneste a 4000 kr. 5 dages kursusafgift a 2400 kr. og transportudgift max 1500 kr.
Her findes link til "Guide til ansøgning om refusion": https://plo-e.dk/sites/default/files/guide_til_ansogning_om_refusion.pdf 

Kursusoversigt

Kurset starter 06-11-2020 9:00
Kurset slutter 13-11-2020 16:00
Tilmeldingsstart 04-05-2019
Antal pladser 30
Antal tilmeldte 19
Sidste tilmeldingsfrist 06-05-2020
Pris Pris: kr. 28.000 / kr. 29.000 for ikke-medlemmer. Incl. rejse
Det foregår La Santa, Lanzarote
Kurset er overtegnet eller sidste tilmeldingsfrist er overskredet