MET

MET, Muskel-Energi-Teknik

4 dage - 33 lektioner
Undervisere: Peter Silbye og Helle Borgstrøm. Assistent Niels Bro Madsen

Muskel Energi Teknik er en manuel terapi teknik, der bruger musklens egen energi i form af blid isometrisk sammentrækning for at få musklerne til at slappe af via autogen eller reciprok hæmning for derigennem at kunne forlænge og tage spændingen af musklerne. 

Effekten af MET er, at den udspænder muskler og fascierne omkring musklerne, den genetablerer bevægelighed og regulerer musklernes spændingstilstand. Endelig kan den mobilisere led, hvis funktionen begrænses af spændte muskler.

Muskel Energi Teknik regnes for en af de mest effektive behandlingsmetoder inden for den manuelle behandling. Teknikken kan ikke alene bruges til at normalisere hypertone muskler og rette fejlstillinger i led, men kan også aktivere hypotone, fjerne lokale ødemer og nedsætte lokale smerter.

På MET kurset undervises der i den biomekaniske og neurofysiologiske baggrund for behandlingsteknikken. Der vises hvordan man nemt går fra diagnostisk test over i behandling med MET i ryg, over- og under ekstremiteter, g bækken.

MET kan fx bruges til behandling af patienter med hovedpine, svimmelhed, smerter i thorax, abdomen og underlivet, bækkensmerter, bækkenløsning hos gravide, skuldersmerter, tennis- og golfalbue, recidiverende forstuvninger og fodsmerter hvor anden patologi er udelukket.

Kursusoversigt

Kurset starter 26-02-2021 9:00
Kurset slutter 01-03-2021 16:00
Tilmeldingsstart 22-01-2020
Antal pladser 24
Antal tilmeldte 7
Sidste tilmeldingsfrist 26-11-2020
Pris Pris: kr. 16.500 / kr. 17.500 for ikke-medlemmer
Det foregår Munkebjerg Hotel, Vejle
Kurset er overtegnet eller sidste tilmeldingsfrist er overskredet